Roostertechnologie

Hollister in nieuw jasje

Recent heeft Hollister haar nieuw Europees distributiecentrum in Oud Gastel, nabij Roosendaal, in gebruik genomen. Hollister is een Amerikaans bedrijf dat medische hulpmiddelen en diensten ontwikkelt, fabriceert en op de markt brengt.

Het distributiecentrum in Etten Leur was uit zijn jasje gegroeid. Vandaar dat werd uitgekeken naar een andere locatie, maar wel in West-Brabant: centraal tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het nieuwe logistieke centrum heeft een omvang van ruim 30.000 m2 , 3.560 m2 mezzanine en 1.080 m2 kantoorruimte. Tevens is er rekening gehouden met een uitbreidingsmogelijkheid op termijn. Tot die tijd wordt deze ruimte verhuurd aan een derde partij. Het pand heeft een Breeam Very Good ontwerpcertificaat.

Gevel van strekmetaal

Staco heeft de 186 panelen met strekmetaal Crystal 100 S (staal 1,5 mm) geleverd. Deze panelen met strekmetaal zijn thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat in RAL 7016 antracietgrijs. De Kok Staalbouw heeft de panelen met bouten op de staalconstructie gemonteerd.

De siergevel zorgt voor een speels effect en geeft het gebouw een luchtige uitstraling.

Toegepaste Staco producten

Staco strekmetaal

Technische informatie

Staco strekmetaal type Crystal 100 S thermisch verzinkt en gecoat in RAL 7016 866 m2 in panelen van 1200 x 2800 mm toegepast verticaal ipv horizontaal.

Locatie  

Oud Gastel, NL

Toepassing

Gevels

Toegepast in branches

Archtectuur
Utilliteitsbouw